Maatregelen in verband met coronavirus - COVID-19

Nederland neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Als het goed is beperkt ook u zoveel mogelijk het contact met anderen, dit doen wij ook en alleen daar waar een fysieke afspraak onvermijdelijk is doen wij dat onder strikte voorwaarden om de veiligheid van onze opdrachtgevers, uzelf, onze medewerkers en de samenleving in het algemeen zoveel mogelijk te borgen.

Kolker Daleman & De Jong B.V. volgt de aanbevelingen en adviezen van de overheid, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en haar branchevereniging. Voor onze opdrachtgevers en onszelf betekent dit naast de eerder genomen maatregelen het volgende:

- Wij vermijden zoveel mogelijk persoonlijk contact.
- Afspraken op kantoor alleen op afspraak mogelijk, dat spontane kopje koffie doen we binnenkort weer.
- Voelt u zich ziek, heeft u verhoging, bent u snotterig of hoest u geregeld, blijf dan thuis of maak een afspraak bij uw arts.
- Logischerwijs organiseren wij geen open huizen meer en zullen wij ook niet meegaan naar aankoopbezichtigingen bij objecten waar deze wel worden georganiseerd.

Wij hebben aangepaste procedures voor afspraken waarbij wij fysiek aanwezig moeten zijn, denk daarbij bijvoorbeeld aan bezichtigingen of waardebepalingen. De genoemde afspraken kunnen onder strikte voorwaarden doorgaan als:

- u de hygiëne adviezen van RIVM naleeft 
- u of uw huisgenoten geen ziekteverschijnselen heeft
- er geen fysiek contact is met onze medewerkers
- er voldoende afstand (1,5 meter) tussen u en onze medewerkers behouden wordt
- u meewerkt aan eventuele ontsmettingsmaatregelen van bijvoorbeeld uw handen
- u met niet meer dan 2 personen naar de afspraak komt (exclusief uw aankoopmakelaar)
- u mag uiteraard uw aankoopmakelaar meebrengen, wij stappen dan uit de woning om niet met meer dan 3 personen in de woning te zijn 

Het feestelijke moment van de sleuteloverdracht bij de notaris zullen wij helaas vooralsnog niet kunnen bijwonen en wij raden partijen zoveel mogelijk aan gebruik te maken van een volmacht zodat men niet aanwezig hoeft te zijn bij de notaris.

Wij maken zo veel mogelijk gebruik van telefonisch contact, e-mail, whatsapp, video conferencing of vergelijkbare systemen om in contact te blijven met onze opdrachtgevers. Het persoonlijk uitleggen van bijvoorbeeld een koopovereenkomst zullen wij vooralsnog telefonisch of via een video-verbinding doen, het is goed denkbaar dit ook in het geval van andere documenten te doen.

Vanuit de overheid wordt geadviseerd zoveel mogelijk thuis te werken, ook wij volgen dit advies. Ons kantoor zal goed bereikbaar blijven en ook bezetting hebben (weliswaar minimaal) voor onze gewaardeerde opdrachtgevers maar onverwacht langswippen voor een kopje koffie zal niet mogelijk zijn.

Tot slot: let op jezelf, op elkaar en neem je verantwoordelijkheid. We zien elkaar hopelijk snel weer terug in goede gezondheid.

Namens het team van Kolker Daleman & De Jong - makelaars en adviseurs,

Patrick Kolker

Voor alle actuele informatie en vragen over het nieuwe Corona virus, verwijzen wij u naar de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19.

Daar vindt u de stand van zaken, informatie over het virus en antwoord op veelgestelde vragen.