Beschrijving

Karakteristieke en gemoderniseerde bovenwoning op een unieke plek, op steenworp afstand van hartje binnenstad met een panoramisch uitzicht over de Aweg, Eendrachtkade en Hoendiepskade! 

De woning heeft maar liefst ca. 175 m2 woonoppervlakte, 4 slaapkamers, een moderne badkamer, een zeer royale woonkamer én een fraaie keuken met aangrenzende eetkamer. Daarnaast heeft het ook een rijke geschiedenis: De woning heeft een monumentenstatus en is van cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde voor de stad Groningen. In de geschiedenis van dit (voormalig) havengebied had het pand, waar deze woning onderdeel van uitmaakt, een belangrijke rol. Rond 1912 is het pand gebouwd in opdracht van de Groninger Lemmer Stoombootmaatschappij naar ontwerp van de Groninger architecten G. Nijhuis en A.Th. van Elmpt. Jarenlang heeft het gediend als het scheepshavenkantoor. Bijna het gehele havengebied kon vanuit de woning, en specifiek vanuit 'het torentje' bovenin, door de havenmeester bekeken en gecontroleerd worden.

Indeling:
Begane grond: 
Entree/hal met de meterkast, vervolgens neemt u de trap omhoog naar de...

Eerste verdieping: 
Royale hal met fraaie granito vloer en hoge plafonds, aan uw linkerhand het hangend toilet met fonteintje en trapkast, aan uw rechterhand de moderne keuken voorzien van inbouwapparatuur van het merk Miele, zoals: 5-pits gasfornuis, afzuigkap, combi-magnetron, oven, quooker, vaatwasmachine, koelkast en vriezer. De eetkamer heeft een fraaie schouw, er is ruimte genoeg voor een royale eettafel en de kamer staat in verbinding met de keuken. Vanuit de eetkamer is ook het balkon te bereiken. Terug in de hal neemt u aan uw rechterhand de deur naar de ruime L-vormige woonkamer van bijna 40 m2 met erker, originele authentieke plafonds en aan beide kanten van de kamer een authentieke schouw. Door de vele raampartijen heeft u vanuit de gehele woonkamer een schitterend panoramisch uitzicht over de Aweg, Eendrachtkade en Hoendiepskade. In de hal neemt u de trap om hoog naar de ...

Tweede verdieping: 
Overloop met aan uw rechterhand een vaste kast, de modern badkamer met wastafel, inloopdouche, designradiator, elektrische vloerverwarming en het 2e toilet, de 1e slaapkamer van bijna 9 m2 met inbouwkasten en de deur naar de berging met toegang tot de zolderberging, de 2e slaapkamer van bijna 16 m2 met inbouwkasten, de 3e slaapkamer van bijna 10 m2 met het karakteristieke 'torentje' en de 4e slaapkamer van ruim 8 m2.

Verkopers aan het woord:
"Toen we in 2017 zelf dit huis kwamen bezichtigen, waren we op slag verliefd. En dat gevoel is in de loop der jaren niet veranderd. Het huis is elegant, charmant en bovenal sfeervol; een ieder die voor het eerst binnenkomt is daarvan onder de indruk. Een van onze favoriete plekken in huis is de eetkamer waar we veel gezellige avonden met vrienden en familie hebben doorgebracht. 
De op handen zijnde komst van een tweeling, naast onze oudste zoon, maakt dat dit huis voor ons in deze levensfase niet meer geschikt is, maar wat zullen we deze fantastische woning gaan missen. Altijd de auto voor de deur kwijt kunnen, met een paar minuten op de Vismarkt staan, de unieke lichtinval door de grootse ramen, de gezelligheid van de stad maar toch de rust omdat het een bovenwoning is, de fijne badkamer, de hoge plafonds, het mooie lijstwerk om de deuren en de houten vloeren.. Het is een uniek huis en we hopen dat de volgende bewoners zich hier net zo thuis gaan voelen als wij!"

Bijzonderheden:
- Maar liefst 4 slaapkamers; 
- Unieke locatie met een geweldig panoramisch uitzicht;
- Authentieke en prachtige architectonische elementen zijn goed bewaard gebleven;
- Steenworp afstand van hartje binnenstad;
- Betreft een Rijksmonument (Monumentnummer: 485353);
- Vrijwel alle beglazing wordt vervangen voor zogeheten 'monumentenglas';
- Verwarming middels CV-ketel: Bosch 30 HRC, 2011, eigendom.

Kenmerken